Να στείλετε μήνυμα
Νέα
Σπίτι > Νέα > Company news about Το Βιετνάμ σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά την εξόρυξη σπάνιων γαιών
Εκδηλώσεις
Επαφή ΗΠΑ
86-21-51095730
Επαφή τώρα

Το Βιετνάμ σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά την εξόρυξη σπάνιων γαιών

2023-11-01

Latest company news about Το Βιετνάμ σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά την εξόρυξη σπάνιων γαιών
Το Βιετνάμ σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά την εξόρυξη σπάνιων γαιών
 
Πηγή: Voanews
Το Βιετνάμ σχεδιάζει να ξεκινήσει ξανά το μεγαλύτερο ορυχείο σπάνιων γαιών του το επόμενο έτος.Τα σπάνια ορυκτά της γης βοηθούν στην τροφοδοσία προηγμένων τεχνολογιών.
The United States Geological Survey (USGS) says rare earths are a set of 17 metallic elements that are necessary in the production of high-tech products from mobile phones and electric vehicles to advanced weapons.
Η Κίνα διαθέτει μόνο περίπου το ένα τρίτο των παγκόσμιων αποθεμάτων σπάνιων γαιών.Αλλά μια μελέτη του 2022 από τον Marsh McLennan λέει ότι η χώρα ελέγχει τώρα περισσότερο από το 60% της εξόρυξης σπάνιων γαιών και το 85% της παραγωγικής ικανότητας παγκοσμίως..

Το USGS εκτιμά ότι το Βιετνάμ έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα σπάνιων γαιών στον κόσμο μετά την Κίνα.Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε μια συμφωνία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βιετνάμ για να βοηθήσει τη χώρα να προσελκύσει επενδυτές για να ανοίξει τις μεταλλευτικές δραστηριότητες..

 

Η συμφωνία είναι ένα βήμα προς τη βοήθεια της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας να δημιουργήσει μια αλυσίδα εφοδιασμού σπάνιων γαιών.Οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της ικανότητας της χώρας να μετατρέπει πρώτες ύλες σε μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε μαγνήτες για ηλεκτρικά οχήματα, smartphones και ανεμογεννήτριες.
Ως πρώτο βήμα, η κυβέρνηση του Βιετνάμ σχεδιάζει να δημοπρατήσει αρκετές περιοχές του ορυχείου Dong Pao σε επενδυτές πριν από το τέλος του έτους.
Η Τέσα Κουτσέρ είναι διευθύντρια της εταιρείας της Αυστραλίας Μπλάκστοουν Μινεράλς, μια εταιρεία που σχεδιάζει να υποβάλει προσφορά για το έργο.Ο Kutscher δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η επένδυση της Blackstone θα αξίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια αν κερδίσειΠρόσθεσε ότι η εταιρεία συζητά με κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των VinFast και Rivian, για πιθανές συμβάσεις προμήθειας.
Μια ανημερομηνιασμένη φωτογραφία δείχνει ρυζάκια όπου σχεδιάζεται εργοστάσιο επεξεργασίας σπάνιων γαιών κοντά στο ορυχείο Nam Xe στην επαρχία Lai Chau στο Βιετνάμ (REUTERS)

Μια ανημερομηνιασμένη φωτογραφία δείχνει ρυζάκια όπου σχεδιάζεται εργοστάσιο επεξεργασίας σπάνιων γαιών κοντά στο ορυχείο Nam Xe στην επαρχία Lai Chau στο Βιετνάμ (REUTERS)

 

Ορυχείο Ντονγκ Πάο
Το ορυχείο Ντονγκ Πάο είναι ανενεργό εδώ και τουλάχιστον επτά χρόνια.Αφήνει τα ορυχεία στο Dong Pao μετά την Κίνα αυξήθηκε σημαντικά η προσφορά σπάνιων γαιών για να φέρει τις τιμές κάτω.
Η διύλιση σπάνιων γαιών είναι περίπλοκη και η Κίνα ελέγχει πολλές τεχνολογίες επεξεργασίας.

Παρ' όλα αυτά, το Πανεπιστήμιο Ορυχείων και Γεωλογίας του Χανόι λέει ότι οι σπάνιες γαιώνες στο Ντονγκ Πάο είναι σχετικά εύκολες να εξορυχθούν και είναι κυρίως συγκεντρωμένες σε μεταλλεύματα bastnaesite.Αυτά τα σπάνια ορυκτά γης θα αλεθούν στη συνέχεια σε σκόνη και θα μεταποιηθούν σε οξείδιο σπάνιων γαιών (REO).

 

Ο Luu Anh Tuan είναι ο πρόεδρος της Vietnam Rare Earth (VTRE). Η εταιρεία είναι ο κύριος διυλιστής του Βιετνάμ και ο συνεργάτης της Blackstone στο έργο.000 τόνους ισοδύναμου οξειδίου σπάνιων γαιών ετησίως.
Αυτό το ποσό θα έθετε την παραγωγή του Dong Pao λίγο κάτω από εκείνη του Mountain Pass της Καλιφόρνιας, ενός από τα μεγαλύτερα ορυχεία του κόσμου, που παρήγαγε 43.000 μετρικούς τόνους του στοιχείου το 2022.
Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Βιετνάμ δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει επιπλέον ορυχεία για την παραγωγή έως 60.000 τόνων ισοδύναμου REO ετησίως έως το 2030.
Η Κίνα είναι η παγκόσμια ηγέτιδα στη διαδικασία μεταλλικοποίησης, παράγοντας το 90% των σπάνιων μετάλλων,το UΤο Υπουργείο Ενέργειας λέει.

Αλλά η VTRE εργάζεται σε ένα έργο για την κατασκευή ενός εργοστασίου μεταλλικοποίησης με τη Setopia της Νότιας Κορέας.

 

Ο Ντάντλεϊ Κίνγκσνορθ είναι καθηγητής στη Σχολή Ορυχείων της Δυτικής Αυστραλίας στο Πανεπιστήμιο Κέρτιν.Το Βιετνάμ "έχει τους πόρους, την εξόρυξη και την τεχνογνωσία επεξεργασίας για την παροχή εναλλακτικών λύσεων στην Κίνα".
 

Μας στείλετε την έρευνά σας άμεσα σε

Πολιτική μυστικότητας Καλή ποιότητα της Κίνας Γυαλίζοντας σκόνη σπάνια γαίας Προμηθευτής. Πνευματικά δικαιώματα © 2021-2024 rareearthpowder.com . Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.